headerImage

Meditaation aloittaminen

 

Meditaation aloittaminen on hyvin helppoa. Siihen tarvitaan vain avoin mieli. Meditaatio on ihmiselle täysin luonnollinen kokemus. Me kaikki olemme joskus kokeneet sen. Syvän rakkauden, rauhan ja ilon keskellä olet voinut kokea välähdyksiä jostain suuremmasta.

Nuo välähdykset ovat meditaatiota. Tavallisessa elämässä me koemme niitä hyvin harvoin. Meditaatio menetelmien avulla niistä voi tulla enemmän kuin vain välähdyksiä. Menetelmien avulla meditaation hetket kasvavat ja syvenevät, kunnes voit olla meditaatiossa aina ja kaikkialla. Niiden avulla voit kokea ylitsevuotavaa rakkautta ja hurmiota, kokea syvää rauhaa, ja laajentaa tietoisuuttasi ymmärtämään itseäsi ja tätä maailmaa.

Meditaatiota voi harrastaa elämällä aivan tavallista elämää, ja olemalla aivan tavallinen ihminen. Se ei vaadi suuria elämänmuutoksia tai uskomuksia. Siihen ei tarvita opettajia tai opinkappaleita. Meditaatio on avoin ja mahdollista kaikille ihmisille. On olemassa lukuisia menetelmiä, joiden avulla voit päästä meditaatioon. Kaikki nämä menetelmät on tehty helpoiksi ja yksinkertaisiksi. Ne eivät vaadi mitään erityistä taitoa tai tietämystä.

 

Menetelmien tekeminen

Tämä opas sisältää monia erilaisia menetelmiä, joiden avulla voit saavuttaa meditaation. Jokainen menetelmä on hieman erilainen tie meditaatioon. Jokainen niistä tuo oman ainutlaatuisen kokemuksensa. Toiset voivat tuoda sinulle hurmion kokemukseen, toiset taas johdattaa sinut sisäiseen rauhaan, tai rakkauden tunteeseen. Toiset auttavat sinua ymmärtämään itseäsi ja maailmaa. Meditaatio itse on rajaton tila, joka sisältää kaikki mahdolliset kokemukset. Menetelmät ovat kuin ovia, joiden avulla voit astua tuohon tilaan.

Etsi sopivat menetelmät

Etsi itsellesi ne menetelmät, jotka tuntuvat sinulle oikeilta ja luonnollisilta. Kokeile näitä menetelmiä kaikessa rauhassa. Jos tunnet jotain, niin jatka menetelmän tekoa. Jos mitään ei tapahdu, niin kokeile toista menetelmää. Kuuntele itseäsi, ja seuraa sisäistä tuntemustasi. Oikeat menetelmät vievät sinut meditaatioon helposti ja vaivattomastii. Meditaatio on luonnollista ja helppoa. Menetelmät ovat kuin avain sinuun itseesi; sinä tarvitset vain oikean avaimen. Jos sinulla on kuitenkin vaikeuksia kokea mitään, niin tee katharsis-harjoituksia.

Menetelmien tekeminen

Meditoida voi silmät auki, ummessa tai puoliavoinna. Voit istua maassa jalat ristissä, tai tuolilla, seistä tai maata. Voit meditoida liikkuessa, tai pysyä hiljaa paikoillaan. Löydä oma, luonnollinen tapasi. Erilaiset menetelmät toimivat parhaiten erilaisissa tilanteissa. Tekniikoissa, jotka vaativat valppautta, on kuitenkin hyvä pitää selkä suorana ja pystyasennossa. Mielikuvitusta käyttävät meditaatiot toimivat hyvin myös maaten.

Intensiivisyys

Meditaatio kokemuksen syvyys riippuu sinusta itsestäsi. Jos kokemuksesi ovat laimeita, niin asenteesi on myös sellainen. Tee menetelmiä intensiivisesti, niin löydät uuden ulottuvuuden. Esimerkiksi tietoisen hengityksen menetelmässä aina kun hengitys kulkee sisään, niin koe kuin se olisi elämäsi ensimmäinen henkäys. Kun kehosi puhaltaa ulos, niin koe kuin se olisi elämäsi viimeinen henkäys. Tee sama jokaisen hengityksen kohdalla. Seuraa hengitystä kuin elämäsi riippuisi siitä. Tämä intensiivisyys voi muuttaa kokemuksen aivan toisenlaiseksi.

Meditaatio toimii yleensä niin, että sitä enemmän mitä siihen sijoitat itsestäsi, sitä enemmän myös siitä saat. Jos taas huomaat ponnistavasi liikaa, eikä mitään tapahdu, niin rentoudu. Leiki meditaation kanssa, ja unohda vakava asenne. Tutki ja kokeile vapaasti. Unohda lopputulos, ja tee menetelmiä avoimin mielin.

Muistaminen

Kun teet näitä menetelmiä, niin ennen pitkään ajatuksesi harhautuvat. Sinä unohdat itsesi, ja kadotat meditaation. Se hetki, jolloin havahdut takaisin todellisuuteen, on tärkeä tilaisuus. Tule silloin tietoiseksi ajatuksistasi. Tiedosta se ajatusketju, joka vei sinut harhaan, ja seuraa sitä takaisin. Palaa mielessäsi siihen hetkeen, jolloin unohduit ajatuksiin. Tee se samalla tavalla kuin eksyessä palaisit omia jälkiäsi seuraten takaisin kohtaan, jossa harhauduit pois oikealta polulta.

Näin tulet tietoiseksi mielen toiminnosta, joka saa sinut unohtamaan itsesi ja menetelmän tekemisen. Silloin sinä eksyt mieleesi yhä harvemmin, ja seuraavalla kerran tulla siitä tietoiseksi paljon aikaisemmin. Samalla palaat takaisin menetelmään, ja voit jatkaa suoraan jatkaa meditaatiota. Voit halutessasi myös vain palata takaisin meditaatioon, ja jättää mielen liikkeet huomiotta.

 

Aika ja paikka

Tee meditaatiota spontaanisti

Voit tehdä meditaatio menetelmiä tehdä missä tahansa ja milloin tahansa. Voit siirtyä spontaanisti meditaatioon minä hetkenä hyvänsä, tekemällä menetelmiä juuri silloin kun niin haluat. Voit kokea syvää rauhaa ja hiljaisuutta keskellä kiireistä päivää, ja tuntea hurmiota missä tahansa kuljet. Tämä on spontaania ja luonnollista meditaatiota.

Tee meditaatiota säännöllisesti

Toinen tapa on tehdä menetelmää aina tiettyyn aikaan ja tietyssä paikassa. Voit varata meditaatiolle oman tilan ja ajan, joka on vain tätä tarkoitusta varten. Mikä tahansa vapaa nurkkaus käy, kun käytät sitä vain meditaatioon. Meditoi tässä paikassa aina samaan aikaan. Keho ja mieli tottuvat säännölliseen harjoitukseen, ja sinun on helpompi virittyä oikeaan tilaan. Tällä tavalla voit myös helpommin käyttää eri menetelmiä. Voit tehdä jokaista menetelmän tiettyyn aikaan, jolloin sinun on helpompi keskittyä jokaiseen täydellisesti.

Voit tietenkin tehdä näitä molempia tapoja, silloin ne täydentävät toisiaan.

Tee meditaatiota aina

Kun löydät itsellesi sopivan menetelmän, niin voit myös tehdä tätä menetelmää jatkuvasti ja joka hetki. Silloin meditaatiosta tulee luonnollinen osa sinun elämääsi. Valitse tätä varten vain yksi menetelmä. Uppoudu tähän menetelmään täydellisesti. Pidä meditaatiota yllä kaikkialla, joka hetki, kaikessa mitä teet. Syvällisin muutos tapahtuu jatkuvan meditaation avulla. Tekemällä yhtä menetelmää jatkuvasti, pysyttelet aina tietoisena, ja hajanainen olemuksesi eheytyy. Se vie sinut syvimpään meditaatioon.

 

Ulkoinen ja sisäinen maailma

Tee matka kohti maailmaa

Meditaatio voi suuntautua ulospäin, kohti maailmaa. Se voi olla matka maailmankaikkeuteen, tutkimusmatka sen mysteereihin. Meditaatio voi suuntautua kohti elämää ja aisteja. Se voi olla täynnä väriä ja liikettä, tunteita ja elämää. Tietoisuus avartuu silloin yhä laajemmalle ja korkeammalle. Syleilet silloin koko maailmaa ja elämää.

Tee matka sisimpään

Meditaatio voi myös olla matka sisimpään. Se voi olla tutkimusmatka meidän mielemme syvyyksiin. Se voi viedä meidät meidän olemuksemme keskipisteeseen, me voimme löytää sen avulla oman todellisen itsemme. Sisäinen maailma on täynnä elämää. Ajatuksia syntyy ja katoaa lakkaamatta, ja kaiken keskellä on rauha ja hiljaisuus. Meditaatio sisäänpäin vie meidät takaisin meidän omille juurillemme.

Kun teet nämä molemmat, niin olemuksesi aukeaa ja laajenee joka suuntaan. Silloin löydät olemuksesi syvyyden ja rajattomuuden. Ymmärrät, että maailma ulkopuolella on sama kuin maailma sisäpuolellasi. Tuntemalla kumman tahansa maailman ymmärrät myös toisenkin olemuksen.

 

Copyright: Flowguide.com