headerImage

Kokemisen meditaatio

Nämä menetelmät keskittyvät tuntemiseen ja kokemiseen. Ne antavat sinulle uusia tapoja kokea ja ymmärtää tunteita. Meditoimalla tunteesi kehittyvät ja jalostuvat. Ne kasvavat suuremmiksi ja kauneimmiksi. Surusta tulee iloa, ja ilosta hurmiota. Viha muuttuu rakkaudeksi, ja rakkaus ykseydeksi. Sinusta tulee herkempi ja avoimempi, ja voit tuntea yhä syvempiä ja kauniimpia kokemuksia. Kun koet ja tiedostat tunteesi pohjiaan myöten, niin ne muuntuvat lopullisesti.

Nämä menetelmien avulla voit kokea elämän syvemmin ja tietoisemmin. Voit löytää kokonaan uuden tavan kokea tunteitasi, ja vapaudut negatiivisten tunteiden kehästä. Ne perustuvat tunteiden tiedostamiseen ja todelliseen kokemiseen. Niiden avulla todellinen ja pysyvä muutos on mahdollista. Hyväksy ja kohtaa kaikki tunteesi, ja huomaat muutoksen jo alkaneen sisälläsi.


Kokeminen olemuksella
Positiiviset tunteet
Paluu lähteelle
Pysähdys
Halun lopetus
Hyväksyntä ja irtipäästäminen

Kokeminen olemuksella

Koe kaikki koko olemuksellasi

Kun koet mitä tahansa tunnetta, niin täyty tästä tunteesta. Koe se koko olemuksellasi. Elä se tietoisesti.  Koe jokainen kokemus, jokainen tunne koko olemuksellasi. Täyty tunteista ja kokemuksista, tunne ne koko olemuksellasi, kaikella intensiivisyydellä. Muutu tunteiksi, ja koe ne täydellisesti. Anna tunteiden täyttää sinut koko voimallaan.

Me koemme elämässämme monia asioita ja tunteita. Usein nuo kokemukset vain virtaavat ohi, jättämättä meihin mitään jälkeä tai vaikuttamatta meihin mitenkään. Koemme ne vain ajatuksissa, vain puolinaisesti. Kuljemme eteenpäin kuin unissakävelijät, odottaen jotain ihmeellistä tapahtuvaksi jossain tulevaisuudessa. Tämä on vain puolinaista elämistä. Elä kokonaisena nyt, tässä hetkessä, ja koe tunteesi. Silloin voit maistaa olemisen ja kokemisen hurmaa. Juo syvään elämän maljasta, ja elä.

Vain tämä hetki on. Tässä hetkessä tapahtuvat kaikki ihmeelliset kokemukset. Kun katsot ohimennen valon kimaltelevan veden kalvossa, se näyttää sinusta kauniilta, ja tunnet hetken tuon kauneuden kokemuksen. Maista tätä hetkeä syvään, koe se kokonaan sisälläsi. Syleile sitä, iloitse siitä, koe se jokaisella solullasi. Joskus malja on makea, joskus katkera. Hyväksymällä molemmat voit kokea olevasi todella elossa, voit kokea olemassaolon ihmeen. Silloin kaikki tunteet ja kokemukset ovat siunaus.

Koe näin kaikki tunteesi ja kokemuksesi, sekä negatiiviset että positiiviset. Koe suru ja ilo, viha ja rakkaus, pelko ja rohkeus. Kaikki tunteet ovat osa elämää. Maista niitä pohjiaan myöten, ja täyty niistä. Syleile kaikkia kokemuksia. Silloin olet enemmän kuin ne, ja ylität tunteesi. Silloin niiden luonne muuttuu. Kun koet ne täydesti ja syvällisesti, ne vain avartavat olemustasi laajemmaksi ja syvemmäksi. Ne palavat sisälläsi hetken, ja ovat sitten poissa. Voit silloin kokea olevasi todella elossa, ja pelkosi katoaa. Voit hyväksyä todellisuuden sellaisena kuin se on. Kaikki tunteet ovat osa elämää, ja osa elämisen kauneutta. Kaikella on oma paikkansa tässä maailmassa.

Takaisin

Positiiviset tunteet

Koe mielihyvä koko olemuksella

Kun tunnet mielihyvää, niin uppoudu tuohon kokemukseen. Tunne se koko olemuksellasi, täyty siitä. Milloin tahansa tunnet iloa tai tyydytystä jostain, kuinka pienestä asiasta tahansa, niin uppoudu tuohon tunteeseen. Laajenna sitä, nauti siitä. Kylve tuossa kokemuksessa, tunne se koko olemuksesi intensiivisyydellä. Vesilasillisen juominen tuo pienen tyydytyksen tunteet, nauti siitä koko olemuksella. Tunne viileä tuuli iholla, auringon lämpö, ja iloitse kaikesta.

Avaudu ilolle, niin kaikki voi tuottaa sinulle mielihyvää. Kun näet tai kuulet jotain kaunista, koe tuo kauneuden kokemus koko olemuksellasi. Koe se sydämessäsi, koe se sielusi pohjiaan myöten. Tunne tuo tunne täydellisesti, täyty siitä ääriään myöten. Koe se koko olemuksellasi, ja silloin tuo pieni kauneuden hetki tulee ihmeelliseksi ja maagiseksi kokemukseksi. Silloin tämä hetki on täynnä valoa ja taikaa. Jokainen tavallinenkin kokemus voi olla ihmeellinen ja täynnä elämisen hurmaa, kun koet sen kokonaisena ja tietoisena.

Tee samoja asioita kuin ennenkin, muuta vain sisäistä kokemustasi. Keskity positiivisuuteen, niin se kasvaa sisälläsi. Koko olemuksesi muuttuu positiiviseksi. Oivallat, että voit nauttia ja iloita kaikista asioista, kaikissa tilanteissa. Tämän menetelmän avulla voit iloita mistä vain, milloin vain. Voit iloita pelkästään omasta olemassaolostasi. Tämä vapauttaa sinut, sinun ilosi ei enää ole riippuvainen ulkopuolelta tulevista asioista tai muista ehdoista. Sinun ei tarvitse enää tavoitella asioita, tai takertua mihinkään. Voit iloita milloin tahansa mistä tahansa asiasta. Sinusta tulee kevyt ja valon täyttämä. Silloin meditaatio, henkinen kasvu, se kaikki on hyvin helppoa ja luonnollista.

Takaisin

Paluu lähteelle

Seuraa tunteita niiden alkulähteelle

Seuraa kaikkia tunteita niiden alkulähteelle. Tunne mistä kaikki kokemukset virtaavat, ja kulje niiden mukana. Koe jokainen tunne tai halu niin syvältä kuin mahdollista, ja seuraa niitä kuin virtausta. Koe kaikki pohjiaan myöten, kulje tunteen läpi sinne mistä se virtaa. Seuraa kaikkia tunteita ja kokemuksia niiden lähteelle. Tuo lähde olet sinä itse.

Tunteiden virta vie sinut lopulta sinun itseesi, sillä sinä itse olet kaikkien tunteiden lähde. Tällä on monia seurauksia. Ensinnäkin kokemasi tunteen energia palautuu sinuun itseesi. Kaikki tunteminen vaatii energiaa. Joka kerta kun koet tunteita tai haluja, niin energiasi poistuu niiden mukana sinusta, ja virtaa ulos. Viha ja muut voimakkaat tunteet tuntuvat tuovan hetkellisesti paljon virtaa, mutta ne kuluttavat energiaasi ja voimasi nopeasti loppuun. Kun seuraat tunnetta sen alkulähteelle, niin kaikki tuo energia palautuu takaisin sinuun.

Toiseksi, oivallat, että sinä itse olet tunteittesi lähde. Silloin sinun ei tarvitse enää syyttää ympäristöä tai muita ihmisiä omista negatiivista tunteistasi. Voit ottaa niistä itse vastuun, etkä enää ole ulkopuolisen maailman ohjattavissa. Huomaat, että myös positiiviset tunteet tulevat sinusta. Ymmärrät, että et tarvitse jotain tiettyä henkilöä tai asiaa tunteaksesi rakkautta tai mielihyvää. Silloin vapaudut kaikista riippuvuuksista, eikä sinun tarvitse enää takertua mihinkään. Sinä itse olet tunteittesi lähde. Kun todella oivallat tämän, niin olet valmis ottamaan vastuun omasta elämästäsi ja tunteistasi.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että nämä tunteet vievät sinut takaisin omaan itseesi. Ne ovat polku omaan sydämeesi, ja alkulähteellesi. Seuraa niiden virtausta, ja palaa itseesi.

Takaisin


Pysähdys

Kun tunnet tarpeen toimia, pysähdy, ja tiedosta

Kun tunnet tarvetta toimia, pysähdy siihen paikkaan, ja tiedosta. Jähmety siihen hetkeen ja asentoon, jossa olet. Tule tietoisesi siitä mitä koet ja tunnet juuri sillä hetkellä. Vain katso ja tiedosta. Havainnoi mitä sisälläsi tapahtuu, mikä motivaatio sinua liikuttaa juuri nyt.

Kaiken toiminnan takana on jokin tunne tai tarve. Tiedostamattomat vaistot ja opitut tavat ohjaavat sinua joka hetki. Viha ja pelko, halu ja tapa hallitsevat sinua sen sijaan, että päättäisit itse. Haluat laihtua, mutta syöt. Haluat lakata polttamasta, mutta poltat. Teet vihassa asioita, joita kadut. Silti toistat nuo virheet aina uudelleen ja uudelleen. Olet kuin nukke, joka tanssii näkymättömien lankojen varassa. Nuo langat ovat tiedostamattomia tarpeita, haluja ja tapoja. Ne ovat sinun todellinen hallitsijasi, et sinä itse. Tämä on sinun todellisuutesi juuri nyt.

Tässä menetelmässä sinä tulet tietoiseksi siitä kaikesta. Aina, kun tunnet tarvetta tehdä jotain, syödä, juoda, polttaa, ilmaista tunteesi, ja toimia jollakin tietyllä tavalla, niin pysähdy, ja tule tietoiseksi. Tarkoitus on yksinkertaisesti ymmärtää ja tiedostaa. Kun ymmärrät todelliset syysi, niin tulet niistä vapaaksi. Juuri nyt olet kuin robotti, joka sokeasti seuraa ohjelmointiaan, kyseenalaistamatta mitään. Tämä menetelmä auttaa sinua tulemaan tietoiseksi ja vapaaksi. Tällä menetelmällä sinusta tulee taas ihminen.

Taistelu itseään vastaan on turhaa, sillä sinä olet aina myös se, joka häviää. Kun tulet tietoiseksi, niin taistelu on tarpeetonta. Langat ohjaavat sinua vain silloin, kun ne ovat näkymättömiä. Tietoisuuden valo leikkaa kaikki langat. Siihen ei tarvita taistelua tai ponnistelua, sillä vain ymmärtäminen riittää. Totuus vapauttaa. Otat oman elämäsi omiin käsiisi, ja sinusta tulee viimein oman itsesi herra.

Aloita helpoista tarpeista. Kun tunnet tarpeen juoda lasin vettä, ja alat liikkua sitä kohti, niin pysähdy kesken liikkeen. Jähmety siihen asentoon, jossa olet, ja tiedosta. Tunne miltä sinusta tuntuu. Luotaa syvälle sisimpääsi. Kun tulet tietoiseksi tarpeesta, niin vapaudut. Voit toteuttaa sen, jos haluat, tai jättää toteuttamatta. Valinta on nyt sinun. Jos teet sen, niin tee se nyt tietoisesti ja harkiten. Kun olet täysin tietoinen motiiveistasi, niin olet joka hetki vapaa. Mitä tahansa teet, se virtaa sinun tietoisuudestasi. Teet aina vain sen, minkä haluat tehdä, tietoisesti ja harkiten.

Takaisin

Halun lopetus

Kun tunnet halua, tiedosta se, ja lopeta se yllättäen

Kun tunnet mitä tahansa halua, niin tiedosta se syvällisesti. Tiedosta kuinka halu syntyy ja elää sisälläsi. Koe se, ymmärrä se täydellisesti. Kun olet tullut täysin tietoiseksi siitä, niin lopeta se yllättäen. Jos tietoisuutesi on aitoa, niin silloin se onnistuu helposti ja välittömästi. Jos se tuntuu vaikealta, niin silloin tiedostamisesi ei ole vielä tarpeeksi syvää. Tiedosta halusi vielä syvemmin ja täydemmin.

Tällä hetkelle sinä olet halujesi orja. Ne hallitsevat ja ohjaavat sinua jatkuvasti, olit tietoinen niistä tai et. Voit puhua vapaasta tahdosta, mutta sinun tahtosi on vain kokoelma haluja. Valinnat, jotka teet, on vain valintoja erilaisten halujen välillä. Sinä et ole itse valinnut halujasi, ne saapuvat lupaa kysymättä. Tämän menetelmän avulla sinusta tulee viimein oman itsesi mestari. Sinusta tulee omien halujesi haltija, ja voit lopettaa tai herättää minkä tahansa halun mielesi mukaan.

Takaisin

Hyväksyntä ja irtipäästäminen

Hyväksy kaikki

Hyväksy kaikki mitä on. Hyväksy koko maailma juuri sellaisena kuin se on. Hyväksy itsesi, ajatuksesi, tunteesi, elämäsi. Hyväksy kaikki mitä tapahtuu ja on tapahtunut, sinulle ja muille. Hyväksy kaikki täydellisesti ja ilman ehtoja.Hyväksyntä eheyttää ja parantaa sinut. Kun voit hyväksyä itsesi pohjiaan myöten, kaiken sinussa, niin sinusta tulee taas kokonainen. Jos et kykene hyväksymään jotain, hyväksy se. Hyväksy oma kykenemättömyytesi hyväksyä, niin astut eheytymisen polulle.

Kun torjut jotain itsessäsi, niin hajoat osiin. Kun torjut jotain maailmassa, niin kadotat todellisuuden. Hyväksy, niin kaikki eheytyy. Sinä ja sinun maailmasi eheytyvät. Sinusta tulee taas kokonainen. Silloin kaikki haavat paranevat. Silloin voit taas olla onnellinen. Hyväksyntä vapauttaa sinut kaikesta painolastista, kaikesta kaunasta, kaikesta turhasta. Hyväksymällä kaiken täydellisesti olet täydellisen vapaa, juuri tässä hetkessä.

Tai päästä irti kaikesta

Päästä irti kehostasi, tunteistasi, ajatuksistasi, ja koko elämästäsi. Päästä irti kaikista asenteistasi, uskomuksistasi, haluistasi ja tavoitteistasi. Päästä irti kaikesta, mihin olet takertunut, ja ole vapaa. Päästä irti itsestäsi, ja koe todellinen vapaus. Sinä itse olet se, joka kahlitsee sinut. Kaikki tässä maailmassa virtaa vapaana, vain sinä takerrut asioihin kiinni. Mikään tässä maailmassa ei rajoita tai sido sinua mitenkään. Päästä irti, ja olet välittömästi vapaa.

Anna elämän virrata vapaana. Päästä irti tunteistasi ja ajatuksistasi, ja anna niiden virrata vapaasti luoksesi, ja taas pois sinusta. Avaa kätesi, ja anna kaiken olla vapaana. Rentoudu, ja anna virran kuljettaa sinua. Kun päästät irti menneestä, niin avaudut jollekin suuremmalle ja paremmalle. Maailmankaikkeus on loputtoman runsas. Kun päästä irti tähteistä joihin olet takertunut, niin elämän rajaton rikkaus ja kauneus virtaavat luoksesi.

Tämä menetelmä toimii hyvin hyväksymisen kanssa. Kun hyväksyt, voit päästää irti. Kun päästät irti, niin voit hyväksyä. Näytä kahta menetelmää voi käyttää alussa vuorotellen, mutta lopussa valitse vain toinen; joku hyväksy kaikki ja syleile maailmaa, tai päästä irti kaikesta, jopa tyhjyydestä. Ne johtavat molemmat samaan lopputulokseen; rentoutumiseen elämän virtaan, ja täydelliseen vapauteen.

Takaisin

 

Copyright: Flowguide.com