headerImage

Meditointi maailmankuvalla

 

Nämä menetelmät perustuvat näkökulman muuttamiseen. Niiden avulla muutat tapaa, jolla näet ja koet maailman. Maailmankuvasi muuttuu, ja silloin myös sinun kokemuksesi muuttuu. Sinä itse muutut. Maailma, jonka havaitset, on heijastus sinusta itsestäsi. Samaten sinä itse olet heijastus maailmasta. Kun sinä muutut, niin maailmasi muuttuu. Sama tapahtuu myös toisinpäin, eli kun muutat maailmaasi, niin sinä itse muutut.

Nämä menetelmät eivät ole filosofisia teorioita tai uskomuksia. Ne eivät ota kantaa siihen, millainen on todellinen maailma, vaan ne auttavat sinua kokemaan sen itse. Ne ovat tekniikoita, joilla voit ylittää oman itsesi rajat. Omaksu yksi näistä tekniikoista maailmankuvaksesi, ja tee sitä joka hetki, kaikkialla. Näe ja koe maailma menetelmän avulla.

Jatka elämistä samalla tavalla, ja tee samat asiat kuin ennenkin. Kaikki muutokset, jotka tapahtuvat, syntyvät kun näet asiat uudella tavalla, uusin silmin. Nämä menetelmät voivat aiheuttaa sisäisen vallankumouksen. Silloin kaikki tulee olemaan toisin, ja tuo muutos on todellinen ja pysyvä. Silloin sinä voit nähdä todellisen ja aidon maailman. Silloin sinun ei enää tarvitse katsoa maailmaa millään tietyllä tavalla; voit nähdä sen juuri sellaisena kuin se on.


Maailma kuin Unta
Ensimmäinen kerta
Kaikki sellaisenaan
Läpikuultava maailma


Maailma kuin unta

Näe kaikki kuin unena tai illuusiona

Koe, että koko tämä maailma on unta. Sinä uneksit, ja maailma on sinun unesi. Maailma, ihmiset, yhteiskunta, kaikki on vain unta. Myös sinä itse olet unta. Sinun kehosi on unta, ajatuksesi ja tunteesi ovat unta, elämäsi on vain unta. Kaikki mitä sinä havaitset on vain unta. Näe koko maailmankaikkeus unena.

Kun kaikki on unta, niin sinun ei tarvitse takertua mihinkään. Vapaudut kaikista kahleista. Voit antaa kaiken virrata lävitsesi. Maailma katoaa. Kun kaikki on unta, niin vain uneksija jää. Kun kaikki havaitsemasi on unta, niin vain havainnoija, unennäkijä, on todellisuutta. Kun päästät irti kaikesta, niin palaat itseesi. Kaikki illuusiot ja päiväunet katoavat. Miksi unelmoida, kun kaikki on jo unta? Sinä olet unissakävelijä, ja maailma on sinun unesi.

Sinun mielesi on myös unta, egosi on unta, elämäsi on vain unta. Vain kokija itse on todellisuutta. Tämä menetelmä saa sinut palaamaan todelliseen lähteeseesi. Tuo lähde on se, mikä ei koskaan ole havainnoinnin kohde. Se on se, mikä ei voi olla unta, sillä se havaitsee unen. Se on mitä jää jäljelle, kun kaikki muu on illuusiota. Jäljellä jää vain sinä itse, ja kaikki muu katoaa. Silloin on aika herätä tästä unesta. Herää, ja koe todellinen todellisuus.

Takaisin

Ensimmäinen kerta

Näe ja koe kaikki kuin ensimmäistä kertaa

Katso maailmaa kuin näkisit sen ensimmäistä kertaa. Koe kaikki kuin kokisit sen ensimmäistä kertaa. Kun kävelet tuttua polkua, tunne kuin se olisi sinulle ensimmäinen kerta. Katsele kaikkea ympärilläsi kuin et olisi koskaan aiemmin nähnyt maisemaa. Ihmettele kaikkea. Katso ja koe kuin kaikki olisi aivan uutta ja tuoretta. Tämä menetelmä tekee sinusta jälleen avoimen ja viattoman. Sinun silmistäsi tulee silloin taas viattomia, ja uusi maailma avautuu sinulle.

Vie tämä menetelmä vielä syvemmällä. Kävele kuin kävelisit ensimmäistä kertaa, ota jokainen askel kokeillen ja ihmetellen. Ihastele liikkumisen ihmettä. Jokainen askel on uusi ja tuore, ainutkertainen ihme. Näkeminen on ihme, näet ensi kertaa silmilläsi, koet valon ensi kertaa. Kuulet äänet ensimmäistä kertaa. Kaikki on uutta ja outoa, sinä elät ihmeiden täyttämässä maailmassa.

Menneisyys katoaa, ja vain tämä hetki jää. Mieli on kokoelma muistoja, ja ilman menneisyyttä olet aina uusi ja viaton. Kaikki on silloin uutta ja ihmeellistä, aina uudelleen ja uudelleen. Voit ihmetellä olemassaoloa itseään. Tässä hetkessä kaikki on uutta ja ihmeellistä. Maistat jokaista ruokaa ensi kertaa, ja itse maistaminen ja syöminen ovat uusia ja ihmeellisiä kokemuksia. Jokainen rakastelu on aina ensimmäinen kerta. Tämän menetelmän avulla löydät uudelleen lapsenkaltaisen viattomuuden ja ihmeellisyyden. Se on tietoista viattomuutta, ja se säilyy sinulla aina.

Takaisin


Kaikki sellaisenaan

Näe kaikki sellaisena kuin se on

Ota kaikki sellaisenaan. Maailma, tapahtumat, sinä itse, se kaikki vain on. Tule täysin neutraaliksi, ja havaitse maailma juuri sellaisena kuin se on. Elä elämääsi lisäämättä mitään, muuttamatta mitään, ja koe todellinen todellisuus.

Sinun mielesi arvostelee jatkuvasti asioita, jakaen ne hyviksi ja huonoiksi, tärkeiksi ja merkityksettömiksi. Mieli on kuin kone, joka erottelee kaiken sillä hetkellä kun havaitset sen. Lopeta kaikki arvostelu, ja näe todellinen maailma. Katso kaikkeutta juuri sellaisena kuin se on, ilman mielipidettä, ilman ennakkoasenteita. Avaa silmäsi ja vain katso, vain tunne, vain kuuntele. Koe kaikki sellaisenaan, puhtaana ja muokkaamattomana.

Kun olet täysin neutraali, niin mieli hiljenee itsestään. Kun ei ole enää tarvetta asennoitua mihinkään, niin voit rentoutua. Kaikki taistelu lakkaa. Kun eroja ei enää ole, niin mieli katoaa. Maailman tuomitseminen ja jakaminen on myös sinun itsesi jakamista. Kun et enää jaa, tulet kokonaiseksi. Vapaudut hallitsemisen yrittämisestä ja asioiden tavoittelusta. Kun kaikki on sellaista kuin se on, niin sinun ei tarvitse enää muuttaa mitään. Voit antaa kaiken olla sellaisenaan. Kaikki vain on. Tämän ymmärtäminen tuo todellisen vapauden.

Ota kaikki vastaan sellaisenaan. Kaikki tapahtumat ja ihmiset vain ovat. Maailma vain on. Luovu kaikesta arvostelusta. Mitään ei tarvitse muuttaa. Anna kaiken olla, myös itsesi. Silloin kohtaat lopulta oman todellisuutesi, sen mitä sinä olet, ja mikä on tämä maailma ympärilläsi. Todellisuus paljastuu, kun kaikki asenteet katoavat. Se oli piilossa sinun omien ennakkoluulojesi takana.

Kun sinulle tai muille tapahtuu jotain, vain huomioi se. Toimi sen mukaan, mutta ilman asenteita, ilman tuomitsemista. Se vain on. Kun kohtaat ihmisen, vain katso ja kuuntele. Mielesi tila vaihtuu lakkaamatta. Toisinaan koet iloa, toisinaan surua. Anna sen kaiken olla, vain havaitse se kaikki. Olet yrittänyt niin kauan muuttaa asioita. Nyt on aika vain nähdä se, mikä on todellista, sellaisenaan. Kun heijastat kaiken sellaisenaan, niin todellinen maailma paljastuu.

Sinusta tulee kuin peili, joka heijastaa maailmaa sellaisena kuin se on, muuttamatta mitään. Asioita tapahtuu, maailmaa liikkuu eteenpäin. Ajatukset ja tunteet virtaavat sinussa. Kun jotain tapahtuu, vain huomioi tapahtuma. Maailma muuttuu ja mielen tila vaihtuu jatkuvasti. Se kaikki vain on. Sinä itse olet aina se, joka takertuu. Kun oivallat tämän, niin olet sillä hetkellä vapaa kaikesta.

Takaisin


Läpikuultava maailma

Näe maailma läpikuultavana,ikuisesti elävänä läsnäolona

Havaitse koko maailmankaikkeus läpikuultavana valona, ikuisesti elävänä läsnäolona. Puut ja pensaat, maa jalkojesi alla, kaikki on läpikuultavaa valoa. Kaikki on tietoista ja läsnä olevaa. Toiset ihmiset, rakennukset ja kivet, kaikki on samaa tietoista läsnäoloa. Tunne tuo läsnäolo aina kun kosket johonkin. Tunne koskevasi tietoista läsnäoloa. Sinä kävelet maan päällä, joka on läpikuultavaa valoa, joka on läsnä, ja tietoinen sinusta.

Kun kaikki on tätä samaa valoa, niin koe kuinka myös ilma ympärilläsi on täynnä tietoista läsnäoloa. Se ympäröi sinua joka puolelta, ja syleilee sinua joka hetki. Sinä hengität ikuista läsnäoloa sisääsi. Kun oivallat tämän, niin näe myös itsesi tänä samana läpikuultavana valona. Myös sinä olet tätä samaa ikuista läsnäoloa. Kaikkeus on läpikuultavan, tietoisen valon meri. Kaikki mikä on, on tämän saman ikuisen läsnäolon ilmentymiä.

Takaisin

 

Copyright: Flowguide.com