headerImage

Tietoinen meditaatio

Tietoisuus on luonnollista meditaatiota. Tulemalla tietoiseksi astut meditaation helposti ja luonnollisesti. Meditaatiota voidaan kutsua korkeamman tietoisuuden tilaksi. Meditaatio on valppautta, hereillä oloa. Se on elämistä tietoisena tässä hetkessä. Se on elämistä tietoisena meistä itsestämme. Tietoinen läsnäolo on itsestään meditaatiota.

Elä tietoisena ja valppaana tässä maailmassa. Voit silloin nähdä kaiken ihmeellisyyden. Tietoisuus on kuin valoa, joka läpäisee kaiken. Voit kokea olemassaolon suoraan, ja ymmärtää sen mysteerejä. Ollessasi täysin hereillä olet avoin ja viaton, vailla ennakkoluuloja. Voit nähdä ja kokea maailman sellaisena kuin se on. Voit tiedostaa oman olemassaolosi ihmeen.

Tiedosta itsesi, tunne oman olemassaolosi mysteeri. Kuka sinä olet, ja mistä olet tullut? Kuka katsoo maailmaa sinun silmiesi kautta, kuka kuulee äänet korvillasi, kuka tuntee käsilläsi? Tule tietoiseksi itsestäsi, ja ihmettele olemisen mysteeriä. Tiedostaminen itsessään muuttaa sinua, kehittää sinua, kasvattaa sinua. Tietoisuus on polku, joka vie sinut viisauteen ja ymmärrykseen. Se on tie totuuden luo.


Tietoinen hengitys
Tietoinen kävely
Itsetietoisuus

Ajatukset kuin pilvet
Tietoisuuden tanssi
Tietoinen läsnäolo
Sisäinen näkeminen
Tietoisuuden avaruus

Tietoinen hengitys

Tiedosta oma hengityksesi

Hengitys on lähellä elämäämme. Hengitys virtaa säännöllisesti sisään ja ulos elämämme jokainen hetki. Hengityksen tiedostaminen on eräs helpoimpia ja yksinkertaisia menetelmiä. Ota mukava asento, jossa pysyä pitkään. Istu mieluiten selkä suorassa. Tule nyt tietoiseksi omasta hengityksestäsi. Anna kehon hengittää itsestään, ja pysy passiivisena tarkkailijana. Tiedosta ilman virtaus sisään ja ulos. Tiedosta vatsan nousu ja lasku jokaisella hengityksellä. Seuraa hengityksesi tasaista virtaa.

Anna ajatustesi ajelehtia, ja maailman jatkaa kulkuaan. Anna tietoisuutesi levätä hengityksessä. Se ankkuroi sinut todellisuuteen. Anna kaiken muun olla. Keskity vain omaan hengitykseesi. Kun kadotat tiedostamisen, niin vain huomaa tapahtunut, ja palaa hengityksen seurantaan. Seuraa jokaista sisäänvetoa, tiedosta jokainen uloshenkäys. Ole valpas ja rentoutunut. Anna kaiken muun kadota. Uppoudu kokonaan omaan tiedostamiseesi. On vain hengityksesi, ja sinun oma tietoisuutesi siitä, sinun läsnäolosi. Tällä hetkellä sinä voit maistaa omaa olemustasi. Voit kokea oman tietoisuutesi ihmeen.

Tai tiedosta tauko

Jokaisen sisäänhengityksen ja uloshengityksen välissä on pieni, lähes huomaamaton tauko. Hengitys pysähtyy hetkeksi kokonaan, ja kaikki hiljenee. Tule tietoiseksi tästä hetkestä. Tarkkaile tuota taukoa hengittäessäsi ulos ja sisään. Vain tuo pieni tauko on olemassa.

Tai tiedosta suunnan muutos

Tule tietoiseksi hetkestä, jolloin hengityksen suunta kääntyy toiseksi. Kun uloshengitys muuttuu sisäänhengityksesi, ja sisäänhengitys kääntyy taas uloshengitykseksi, tule tietoiseksi tuosta hetkestä.

Tai tiedosta sulautuminen joko sisään tai ulos

Tiedosta joko hetki jolloin uloshengitys sulautuu maailmaan, ja sulaudu sen mukana. Tai se hetki, jolloin sisäänhengitys sulautuu sinuun. Eli tiedosta joko se hetki, jolloin puhallat hengityksen ulos, olet täysin tyhjä, ja hengityksesi on sulautunut ulkopuolelle. Tai se hetki, jolloin vedät hengityksen sisään, ja täytyt sillä, ja hengitys sulautuu sinuun.

Tai tiedosta palvoen

Tee mikä tahansa edellisistä menetelmistä, mutta tee se palvoen. Tiedosta hengitystä niin kuin se olisi pyhää. Hengityksen tiedostaminen on rukousta, ja hengittäessä pyhyys liikkuu sisään ja ulos. Tiedosta rakastaen, sydämellä.

Näiden vaihtoehtojen erot voivat olla pieniä, mutta juuri se pieni ero voi olla avain, joka avaa oven sinun sisimpääsi.

Takaisin

Tietoinen käveleminen

Ota jokainen askel tietoisena

Käveleminen on toinen meille luonnollinen asia. Tämä menetelmä voi sopia sinulle paremmin, jos pidät liikkumisesta, eikä paikallaan istuminen ole sinulle luontaista. Etsi sopiva paikka, ja kävele eteenpäin, katse suunnattuna maahan eteesi. Tule tietoiseksi jalkapohjistasi, ja tunne kuinka ne koskettavat maata joka askeleella. Tiedosta jokainen askel, kävellen hitaasti ja rauhallisesti.

Jokainen askeleesi on tietoinen ja harkittu. Koe jokainen askel yksi kerrallaan, ota jokainen askel täysin tietoisesti. Vain tämä askel on olemassa, juuri tässä hetkessä. Edellinen on jo jätetty taakse, ja seuraavaa ei vielä ole. Vain tämä yksi askel on. Vain tämä hetki on. Tietoisuutesi havahtuu ja valpastuu. Jokainen askel on väline, joka voimistaa ja kirkastaa tietoisuutta.

Tätä menetelmää voi käyttää edellisen menetelmän kanssa vuorotellen, jolloin voit vaihdella istumisen ja kävelyn välillä, ja pysyä jatkuvasti tietoisena.

Takaisin

Itsetietoisuus

Tiedosta kaikki itsessäsi

Tule tietoiseksi kehostasi, tunteistasi, ajatuksistasi, ja itsestäsi. Tule ensin tietoiseksi kehostasi. Suuntaa siihen koko huomioisi, ja tunne keho sisältä ja ulkoa. Koe ja tiedosta kehon jokainen asento, lihasten liike, koko olemuksesi. Tiedosta kaikki kehossasi päästä varpaisiin, joka hetki. Keho on helpointa tiedostaa, kun liikut hitaasti ja keskittyneesti. Jooga tai muu vastaava laji voi auttaa tässä suuresti.

Sulje silmäsi, ja koe kehosi sisältäpäin. Liikuta tietoisuuttasi kehosi sisällä sen eri osiin, ja tutki sisäisiä tuntemuksiasi. Ole jokaisessa tilanteessa tietoinen omasta kehostasi. Säilytä tämä tietoisuus kaikkialla, kaikessa mitä teet. Tee tätä vähintään kolme kuukautta, kunnes tietoisuus on juurtunut syvälle sinun kehoosi, ja pystyt säilyttämään tietoisuutesi siitä läpi koko päivän.

Laajenna nyt tietoisuutesi tunteisiisi. Tule kehon lisäksi tietoiseksi omista tunteistasi. Tiedosta tunteiden virtaukset ja muutokset, kaiken mitä koet sisälläsi, joka hetki. Laajenna tietoisuuttasi, niin voit kokea kehosi ja tunteesi samanaikaisesti. Tiedosta jokainen tunteiden liikahdus ja vivahde, ja sen vaikutus kehoosi ja liikkeisiisi. Keho ja tunteet vaikuttavat jatkuvasti toisiinsa. Ne heijastavat toisiaan, ja kun tulet tietoiseksi tästä, niistä tulee osa kokonaisuutta.

Tee tätä vähintään kolme kuukautta, ja kun voit tiedostaa tunteesi kaikkialla, tule tietoiseksi ajatuksistasi. Tiedosta jokainen mielesi läpi virtaava ajatus yhdessä kehon ja tunteiden kanssa. Laajenna tietoisuutesi sisältämän kaikki; keho, tunteet ja ajatukset. Tiedosta, kuinka ajatukset syntyvät ja katoavat mielessäsi. Tiedosta, kuinka kaikki liittyy hienovaraisesti toisiinsa, ja jokainen puoli sinussa vaikuttaa toisiinsa. Sinä olet yksi kokonaisuus, keho, tunteet ja ajatukset ovat saman itsen ilmentymiä. Kun tietoisuutesi laajenee sisällyttämään kaiken, sinä eheydyt. Keho, tunteet ja ajatukset yhdistyvät, ja ovat keskenään harmoniassa.

Kun tiedostat kehosi, havaitset, että et ole kehosi. Kun tiedostat tunteesi, niin huomaat, että olet niistä erillinen. Kun tiedostat ajatuksesi, oivallat, että ne ovat sinun ulkopuolellasi. Jäljellä jää puhdas tietoisuus, joka ylittää kaiken sinussa. Silloin voit tulla tietoiseksi siitä, joka havaitsee tämän kaiken. Kohdista tietoisuus itseesi, ja tule tietoiseksi kaiken lähteestä.

Takaisin


Ajatukset kuin pilvet

Tarkkaile ajatuksiasi kuin pilviä taivaalla

Ota mukava asento, sulje silmäsi, ja tule tietoiseksi ajatuksistasi. Rentoudu, ja katsele niitä kuin kuin seuraisit pilvien ajelehtimista avoimella taivaalla, passiivisena, vailla päämäärää. Ole kuin avoin taivas, jossa pilvet ajelehtivat vapaina. Anna ajatustesi mennä minne ne haluavat, ilmestyä mieleesi milloin haluavat, ja kadota milloin ne katoavat. Vetäydy pois ajatuksistasi, ja salli niiden virrata vapaana. Vain katso ja tiedosta.

Mitään muuta ei tarvitse tehdä. Anna pilvien tulla ja mennä. Voit antaa niiden vain olla, sinun ei tarvitse tehdä niille mitään. Vain tiedosta, ilman asenteita, ilman odotuksia. Ole puhdas tietoisuus, joka heijastaa kaiken sellaisenaan. Ole kuin tyyni veden pinta, joka heijastaa pilvet, vaikuttamatta niihin mitenkään.

Jonain päivänä ajatukset hidastuvat, ja lopulta katoavat kokonaan. Se tapahtuu aivan itsestään, sinusta riippumatta. Jäljelle jää avoin, puhdas taivas. Tuo taivas on aina sinussa, ajatustesi takana. Et koskaan huomaa sitä, koska ajatustesi virta peittää sen alleen. Tämä tila on sinun tietoisuutesi, tämä taivas ole sinä itse. Silloin koet ja ymmärrät, että olet jotain enemmän kuin vain ajatuksesi. Olet olemassa niistä riippumatta. Olet rajaton olemassaolo. Olet puhdasta tietoisuutta.

Kun opit tämän taidon, voit käyttää sitä kaikkialla. Ole kaikkialla ja jatkuvasti tietoinen ajatustesi virrasta, passiivisena, puuttumatta siihen mitenkään. Silloin saavutat sisäisen avaruuden kaikkialla missä oletkin.

Takaisin

Tietoinen tanssi

Tiedosta liike

Liikkuessaan ihminen on luonnostaan valpas ja tietoinen. Liikkuessasi ja tanssiessasi voit olla helpommin hereillä ja valppaana. Tämä menetelmä sopii sinulle paremmin, jos paikallaan istuminen tuntuu sinusta vaikealta. Järjestä itsellesi rauhallinen paikka, ja ala liikkua hitaasti ja rauhallisesti. Tanssi hidasta ja tiedostavaa tanssia. Tiedosta jokainen liikkeesi, ja jokainen hetki. Liiku niin kuin tunnet sisälläsi, ja anna kehosi vapaasti virrata asennosta toiseen.

Liiku yhä hitaammin, kauniisti ja harmonisesti. Jokainen liike on valpas ja tietoinen. Ole läsnä kehosi jokaisessa liikkeessä. Tietoisuutesi virtaa olemuksesi jokaiseen kolkkaan. Koe oma kehosi liikkeessä, ja tunne sen jokainen liikahdus. Ole läsnä liikkeessä, ole tuo liike. Kun liikutat kättäsi, liikutat tietoisuuttasi ja valppauttasi sen mukana. Tanssi tiedostamisen tanssia.

Kaikki liikkuminen voi olla tietoista. Käveleminen, juokseminen, uiminen ja pyöräileminen, ne kaikki ovat liikettä eri muodoissa. Jokaisessa hetkessä voit olla valpas ja tietoinen, ja kokea tiedostamisen ihmeen. Tietoisuus on liikkeessä valpasta ja elävää. Ole tietoinen kehosi jokaisesta liikkeestä. Tanssi tietoisuuden tanssia kaikilla tavoilla ja kaikkialla, missä kuljetkin.

Takaisin

Tietoinen läsnäolo

Tiedosta tämä hetki

Siirrä huomiosi pois ajatuksistasi, ja tuo se tähän hetkeen. Tiedosta mitä on juuri nyt, tässä hetkessä. Mitä sinä tunnet juuri nyt, mitä sinä näet juuri nyt, mitä sinä kuulet juuri nyt. Suuntaa tähän hetkeen kaikki huomiosi ja valppautesi. Tiedosta juuri tällä hetkellä kuluva aika, tiedosta kuinka olet tässä juuri nyt. Ole läsnä kaikessa mitä teet, kaikessa tietoinen. Unohda menneisyys ja tulevaisuus. Elä juuri tätä hetkeä.

Ole läsnä tässä hetkessä. Elä tietoisena juuri nyt. Koe tämän hetken ihmeellinen kauneus. Astu tähän hetkeen, ja koe nykyhetki koko olemuksellasi. Astu syvemmälle tähän maagiseen hetkeen, ja astut ajasta ikuisuuteen. Tanssi tässä hetkessä, joka jatkuu ikuisesti. Sillä kaikki aika mitä on, vain tämä hetki on olemassa. Menneisyys ja tulevaisuus ovat vain ihmisten mielissä. Vain tämä hetki on todellisuutta.

Menneisyys ja tulevaisuus kuuluvat aikaan. Tämä hetki kuuluu ikuisuuteen. Tästä hetkestä voit kulkea vain yhä syvemmälle nykyisyyteen, yhä syvemmälle ikuisuuteen. Ole valpas ja tietoinen tässä hetkessä. Astu tietoisesti yhä syvemmälle tämän hetken kokemiseen. Silloin sinä koet oman ikuisuutesi. Tässä hetkessä sinä olet ikuinen.

Takaisin

Sisäinen näkeminen

Sulje silmäsi, ja näe sisäinen olemuksesi yksityiskohtaisesti

Sulje silmäsi, ja katso sisimpääsi. Aloita kehostasi. Katso omaa kehoasi sisältäpäin. Näe luut ja jänteet, lihakset ja sisäelimet. Aluksi tämä on vain kuvittelua. Käytä tietojasi ihmisen anatomiasta, ja kuvittele näkeväsi elimistösi sisältäpäin. Kuvittele elimistösi kaikkine yksityiskohtineen. Kun jatkat tätä harjoitusta, niin alat hiljalleen nähdä oman kehosi oikeat yksityiskohdat.

Kohdista katseesi kehosi eri osiin, ja näe kaikki sisältäpäin. Katso sisällesi, näe veren virtaus, lihasten liike ja jännitykset. Kuljeta katsettasi kehon sisällä, ja tiedosta. Näe kehosi kokonaisuudessaan. Se aiheuttaa sinussa hienovaraisia muutoksia, sillä havaitseminen tietoisesti muuttaa katsomisen kohdetta. Kehostasi tulee herkempi ja tietoisempi.

Kun voit todella nähdä kehosi sisältäpäin, se johtaa lopulta oivallukseen; sinä itse et ole kehosi. Sinä olet jotain enemmän. Voit nyt siirtää katseesi mieleesi. Näe mielesi sisäinen rakenne. Näe kaikki tunteet ja ajatukset, ja niiden virtaus sisälläsi. Kun näet koko mielesi edessäsi, niin oivallat, että sinä et ole myöskään mielesi. Sinä olet se, joka näkee.

Kohdista katse nyt takaisin itseesi. Tämän menetelmän avulla olet oppinut katsomaan tietoisuuden silmin. Tule tietoiseksi siitä, joka näkee kaiken. Käännä tietoisuus itseäsi kohden, ja näe todellinen olemuksesi.

Takaisin

Tietoisuuden avaruus

Koe olevasi täysin tyhjä

Koe olevasi tyhjä kaikesta. Sinun ihosi alla on vain tyhjyyttä. Olet avoin tila, puhdas tietoisuus. Ole tyhjä kaikesta, ja avoin kaikelle. Kaikki, mitä koet, kulkee esteettä sinun lävitsesi. Sinä olet pelkkä havaitsija. Kaikki tunteet, ajatukset ja kokemukset virtaavat vapaina sinun lävitsesi. Vain olemattomuus säilyy. Kanna tyhjyyttä mukanasi kaikkialla. Se on sinun todellinen olemuksesi.

Tietoisuus on rajaton ja loputon. Sillä ei ole alkua eikä loppua. Kaikki mikä on, virtaa tietoisuuden lävitse. Kaikki minkä sinä koet, virtaa aina sinun tietoisuutesi poikki. Tietoisuus itse on tuo avaruus, jonka läpi kaikki virtaa. Kaikki oleva kelluu tiedostamisen avaruudessa. Sinä itse olet puhdasta tietoisuutta. Sinun todellinen olemuksesi on kuin avoin taivas. Koe sisäinen rajaton avaruutesi.

Tule tietoiseksi tästä avarasta taivaasta, ja niin oivallat, että se on sinun todellinen olemuksesi. Tämä on sinun ikuisuutesi. Kaikki tässä elämässä muuttaa ja vaihtuu. Ajatukset, tunteet ja kokemukset virtaavat lävitsesi, aivan kuin aika ja tapahtumat virtaavat elämäsi lävitse. Tietoisuus itse on aina muuttumaton. Se on mahdollisuuksien rajaton taivas. Se sisältää kaiken mikä on, ja kaiken mikä voi olla, ja tulee olemaan.

Takaisin

 

Copyright: Flowguide.com